Ismerd meg az ügyvezetés elnökét!

Az ügyvezetés elnökével, a SJE Gazdaságtudományi és Informatikai Kara dékánjával, Csiba Péterrel beszélgettünk a tudományos pályáról, a szervezés kérdéseiről.

Hogyan került kapcsolatba az egyetemi pályával, és a tudománnyal? 

Csiba Peter

Egyetemi tanulmányaimat a nyitrai Konstantín Filozófus Egyetemen végeztem matematika és fizika tanári szakon. Ötödéves hallgató voltam az egyetemen, amikor elkezdődött a tanári pályám, felkerestek, hogy tanítsak egy alapiskolában és éltem a lehetőséggel, de jelentkeztem doktoranduszi tanulmányokra is. Már az egyetemi képzésem kapcsán volt szerencsém a tudományról hallani – hála egyes tanáraimnak – így például részt vehettem Erdős Pál egy előadásán is. Az egyetemi életnek szerves, megkerülhetetlen része a tudomány, megalapozott tudományos, szakmai ismeretek és készségek nélkül nem lehet valaki hiteles oktató sem. Véleményem szerint a tudományos kutatás szellemi kihívás is, ami értelmet adhat egy ember életének.

 

A 36. OTDK Közgazdaságtudományi Szekció ügyvezetőjeként milyen feladatok hárulnak Önre?

Ügyvezetőként a fő feladatom, hogy irányítsam és felügyeljem a konferencia szervezését és lebonyolítását. Az előkészítést egy szűkebb csoport végzi, a rendezvény idejére ez egy több mint 100 fős szervezői csapattá alakul. Ez nagy felelősséget jelent, mert először érkezik a szekció határon túlra. A rendezvényre érkező közel 1000 fő közül többeknek ez lesz az első felvidéki, komáromi, valamint „selyés” tapasztalata és élménye.

A 36. OTDK Közgazdaságtudományi Szekciójának ügyvezetése

A 36. OTDK Közgazdaságtudományi Szekciójának ügyvezetése
Dr. Szabó Dávid (társelnök), Dr. Csiba Péter (ügyvezető elnök), Páldi Ádám (hallgatói képviselő), Mészáros János (helyettes hallgatói képviselő), Dr. Antalík Imre (társelnök), Puzsér Cyntia (ügyvezető titkár) (a képen balról jobbra haladva)

Mekkora feladatot jelent az OTDK megszervezése az intézmény számára?

Kis intézményként nagy megtiszteltetésnek vesszük a 36. OTDK Közgazdaságtudományi Szekciójának a megszervezését. Természetesen a jó érzés mellett ez többlet feladatokat is jelent az intézményben dolgozók és a hallgatók számára. Nem elhanyagolható, hogy épp a feladatok szempontjából egy intenzívebb időszak alakult ki, mivel egyetemünkön jelenleg akkreditációs folyamatok is zajlanak. Mindezek mellett mindent megteszünk azért, hogy az ideérkező résztvevőknek a rendezvény ideje alatt megfelelő környezetet és színes programokat tudjunk biztosítani.

Az OTDK szervezése során biztosan rengeteg megoldandó feladat adódik, milyen módszerekkel szokta ön levezetni, az így keletkezett stresszt?

Selye János munkásságából is ismerjük, hogy a stressznek pozitív hatása is lehet. A negatív hatások csökkentésére a sport az, ami aktívan jelen van az életemben, mint hobbi és nagyon jó kikapcsolódásnak nevezném. A síelés,  a túrázás és az úszás mellett az egyik kedvenc sportom a kerékpározás. Komárom környéke jó lehetőséget nyújt a kerékpározók számára, mivel a Duna és a Vág folyók mentén kiváló minőségű kerékpárutakon élvezhetjük a táj kínálta lehetőségeket.

Ismerd meg az ügyvezetés elnökét!
Scroll to top